Låt någon annan sköta logistiken

Transport

Det bästa sättet att tjäna pengar är att låta någon annan göra jobbet. Det kanske låter lite för bra för att vara sant? Jag menar inte att du ska ligga på sofflocket och håva in pengarna, utan att göra ett handtag själv, utan istället att du lejer bort vissa delar av jobbet. Det här gäller givetvis dig som driver ett företag där du säljer olika artiklar, och inte dig som kör ut tidningar som jobb. Tänk dig att du lever på att importera en viss sorts produkter, som du sedan säljer på nätet. Att då ha ditt hus, garage eller uthus precis fyllt med varor är rätt dumt. Det tar plats, och det tar tid att skicka grejerna. Nej, använd dig av 3PL istället, det tjänar du på i längden. 

Inte en robot från Star Wars

3PL är inte en futuristisk robot, även om det hade varit ganska kul att ha en. Nej, det är en förkortning för tredjepartslogistik. En annan förkortning för samma sak är TPL som ofta används inom branschen. Du kan läsa mer om TPL här men jag ska förklara lite kort: 

  • Tredjeparts logistik är en form av lagerhållning och övrig logistik som sköts av tredje part. Du köper tjänsten, och ser till att beställa dina varor som sedan hamnar hos den du valt. De ser till att packa upp och kontrollera varorna, och när du sedan får en beställning så kommer samma företag att se till att dina kunder får det de beställt. Smart va? 
27 Sep 2019