Att göra en privat neuropsykiatrisk utredning

Om du misstänker att ditt barn har ADHD, ADD eller autism så brukar det vanliga vara att gå via BUP för att göra en utredning om detta som kan visa om misstanken stämmer. Dock är det idag grymt långa köer och väntetider på en sådan utredning samt att själva utredningen i sig även den tar lite väl lång tid. Det du kan göra, det är att välja att satsa på neuropsykiatrisk utredning privat. Det innbär förstås att du då får betala själv för denna utredning, men det går bra mycket snabbare att få en diagnos, så att rätt hjälp kan sättas in. Även vuxna som själva misstänker att de har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan boka en utredning.

Få hjälp snabbt

Oavsett om det är ditt barn eller du själv som behöver göra en neuropsykiatrisk utredning, så kan du vända dig till Familjemottagningen. Hos dem kan ni snabbt få tid, inom 2 veckor! En utredning görs för att undersöka om det finns någon form av en neuropsykiatrisk diagnos hos en person. Det handlar främst om diagnoser som adhd, Aspergers syndrom, autism eller Tourettes syndrom.

En diagnos kan hjälpa en hel del, dels till ökad förståelse, dels för att kunna få olika stöd och ibland även mediciner. 

Själva utredningen i sig tar cirka 1 månad. Du får stöttning både före, under och efter. Du kan få en helhetslösning kring din utredning och även stödet efteråt. 

14 Apr 2023