Vad göra om det blir strömavbrott?

Ibland händer det ju att strömmen där hemma går. Det kan vara ett planerat avbrott eller så sker det på grund av vädret eller andra yttre omständigheter. Många känner att de inte riktigt kan klara av ett strömavbrott som pågår i flera dagar. Man är ju ofta beroende av den. Som tur är så drabbas vi inte så ofta här i Sverige av strömavbrott som pågår så himla länge. Men det är bra att vara förberedd om det skulle ske. Det finns så kallade krispaket att skaffa som är bra att ha, samt även se till att fylla på så du har stearinljus, batterier, powerbank och så vidare.

Smarta saker att ha hemma

Du kan även satsa på att skaffa ett elverk eller en växelriktare. Det är som ett stort batteri som går att göra om bilens ström till ström för annat. Det som är bra med en växelriktare är att du kan ha den hemma eller med ut då du campar. Ett elverk är vad det låter som, ett sätt att få el, om du inte får det via vägguttaget. 

Sedan är det bra att ha andra saker hemma med, utöver det som är nämnt ovan är det bra att ä även ha tändstickor, ficklampa, filtar, kannor eller dunkar för vatten, konserver och annat. På nätet finns det bra listor med bra saker att ha hemma om det är så att strömmen går samt saker att tänka på i samband med det.

10 Feb 2021