Byt fönster och sänk din uppvärmningskostnad

Vi har ju tidigare varit inne på hur du på olika sätt kan spara in energi hemma. Men om det är så att du märker att din uppvärning drar i väg i kostnad, så kan det bero på att de fönster du har inte är täta och läcker ut. Då kan det vara dags att byta ut dem mot nya! Du kan byta fönster i Örebro med hjälp av Mockfjärds om du vill. Det är inte ovanligt att äldre fönster blir en riktig energitjuv som kan stjäla upp till 35 procent av värmen i huset. 

Ha koll på U-värdet

När du ska köpa nya fönster, se till att ta tid på dig och kolla av vad du har för alternativ. Det finns idag ett par värden som det kan vara värt att ha koll på. För att göra det så enkelt som möjligt, så kan du ha koll på U-värdet. Du bör se till att ha ett så lågt U-värde som möjligt nämligen. Det är hur bra isolerat det är och hur lite utstläpp det ger. Om du är i butik och kollar fönster, så brukar detta värde anges på en färgglad etikett direkt på glaset.

Sen finns det även andra bokstäver på denna etikett, från A till F. Dessa är även i olika färger. A är grön och det är det bästa, miljövänliga valet. F hänger ihop med rött och däremellan finns en fallande skala som också går i gult

5 Apr 2022