Så hittar du ett nytt jobb

Letar du efter ett nytt jobb? Vad är det bästa sättet att starta ett jobbsökande, hitta företag som vill intervjua dig och bli anställd? Vi tänkte ge dig lite olika tips hur du kan gå tillväga. På nätat idag så finns det ju olika ställen du kan vända dig till för att leta jobb via. Du har ju dels Arbetsförmedlingens egen sida, men du har även til exempel www.gigstep.se, där det finns gig jobb. 

Det kan även vara smart att bygga upp ditt eget varumärke så att säga, som att ha en profil på LinkedIn till exempel. Ett starkt personligt varumärke som porträtterar dig i ett professionellt ljus kommer att ge rekryterare, arbetsgivare och kontakter ett starkt positivt intryck av dig som en kandidat de borde vara intresserade av.

Anslut med dina kontakter

När du har skapat profiler på nätverkssajter, börja använda dem. Ta kontakt med alla du känner, för du vet aldrig vilken kontakt som kan hjälpa dig med ditt jobbsökande eller sätta dig i kontakt med någon som kan.

Om du har en högskoleexamen, kolla in de nätverksmöjligheter som finns för alumner från ditt universitet. Tillhör du en yrkesförening? Det kommer att vara en annan bra källa för nätverksleads.

Skapa en lista över företag du skulle älska att arbeta för

Har du en lista på företag som du skulle vilja jobba för? Om inte, är det en bra idé att undersöka företagsinformation och skapa en lista över företag att rikta in sig på i ditt jobbsökande. All information du behöver finns tillgänglig på webben och det är enkelt att hitta detaljerad information om potentiella arbetsgivare online.

När du väl har en lista över drömarbetsgivare som du skulle älska att arbeta för, kan du göra några speciella kontakter för att få din ansökan uppmärksammad. Du kanske till och med kan registrera dig för att få e-postaviseringar om nya lediga jobb direkt efter att de har publicerats.

31 Mar 2023