Hur ska jag sänka mitt höga blodtryck?

Senast jag var hos läkaren så upptäcktes det att jag lider av något för högt blodtryck. Det var ju inte så kul att höra, och jag funderar nu på att försöka sänka det på egen hand. Har sökt runt lite på nätet och hittade dels olika blodtrycksmätare här, som ledde till sidor där man kan köpa en egen mätare. Sen hittade jag en mängd bra tips på hur jag ska sänka mitt höga blodtryck.

Tips för att sänka högt blodtryck

Tydligen är det viktigaste att man ser över sin livsstil, som mat, motion och rökning. Jag ska väl ärligt erkänna att jag inte kanske gjort de bästa valen när det kommer till maten och motionerar det gör jag kanske för lite. Dock rökar jag inte! Så det är ju bra! Jag läste även att promenader om 30 minuter per dag kan sänka blodtrycket. Eller att man gör det i 10 minuter, tre gånger per dag. Du som inte riktigt vet vad högt blodtryck innebär kan kolla här

Jag inser ju att många av de tips jag hittar riktar in sig mycket på att man ska motionera och det blir ju en utmaning i sig. Kanske ska köpa en stegräknare, och se hur mycket jag rör mig dagligen, och sedan börja med träning och se hur det kan ändras.

Läste även att man ska försöka stressa av, och ta paus från datorn och mobilen en del. Sedan var det ju som sagt detta med maten. Man ska äta regelbundet och i begränsade portioner. Så ja vi får väl se, ska ta en sak i taget och även hålla koll med min egna blodtrycksmätare.

21 Feb 2018