Hur fungerar webbhotell?

 

Ett webbhotell, det är faktiskt en tjänst, som gör att en person kan göra en hemsida och publicera den på nätet. Det utan att äga en egen server. Ett webbhotell har en internetansluten dator som kallas för webbserver och det möjliggör att flera olika personer kan lägga upp hemsidor eller webbplatser på internet. Alla sidor som finns på nätet hämtas från en webbserverdator.

Vad är domän för något?

Ofta i samband med webbhotell så hör man ordet köpa domän. En domän är något man måste ha för att kunna publicera sin sida på nätet. Domännamnet är unikt och kan vara tillexempel www.någotvadsomhelst.se som då leder till din sida.

Ett domännamn består av flera olika delar som separeras med punkter. Ovan så är vadsomhelst huvuddomän medan .se är en toppdomän. Det kan vara landsbundet, så som .se är Sverige och medan .com är en generisk toppdomän.

Hitta webbhotell och köpa domän?

Om du har en hemsida eller en webbshop som du vill få ut på internet är det bra att ha ett webbhotell. Det finns idag många att välja mellan och det är inte alltid lätt att veta vilket du ska välja. Det bästa är att gå via en jämförelsesajt, som visar vad du får för dina pengar. När du ska köpa domän, se till att skapa ett unikt namn, som du sedan registrerar. Du kan registrera ditt domännamn via det webhotell du väljer att anlita. Skapa gärna en domän som är kort, enkel att stava till och som är lätt att komma ihåg. Dessutom får den gärna vara beskrivande över din sida.

8 Nov 2017