5 tips för enklare seo för lokala företag

Har du ett företag och funderar på detta med sökoptimering lokalt? Då kan det vara en god idé att kontakta en webbyrå för att få den hjälp du behöver. Du kan även fortsätta läsa denna text, för att få lite mer tips på vad du som företag ska tänka på när det gäller seo och marknadsföring av din hemsida.

Tips att följa

Det första tipset för dig är att du själv, regelbundet googlar ditt eget varumärke. Se även till att prenumera på nya sökningar via till exempel Google Alerts. Våga även möta kritik om sådan finns och visa upp vad som är positivt.

Ett annat tips är att du undersöker relaterade sökningar för just din bransch. Det finns olika nyckelords-verktyg att använda dig av för att du ska kunna följa olika söktrender.

Det föregående verktyget går även att använda för att söka efter relaterade sökningar kring ditt eget varumärke och andra konkurrenters. Du kan då skapa en hemsida som potentiella kunder kommer att gilla.

Köp en bok, Guldläge på nätet:sökmotoroptimering för alla, av Magnus Bråth och Michael Wahlgren och lär dig mer om seo och hur du på bästa sätt ökar din försäljning.

Ett sista tips är att försöka lyfta fram positiva relationer och samarbeten på olika platser på nätet. Dock ska dina länkar alltid finnas med i ett relevant sammanhang.

Du kan även som sagt få hjälp med hela din hemsida eller delar av den av en webbyrå, särskilt om du vill ha hjälp med sökoptimering lokalt.

 

 

 

25 Jan 2018